Ba, din ciclul „eu stau acasa si n-am ce face„, iata ce-mi trecu azi prin cap: daca tot am facut eu facultatea de comunicare si relatii publice, ia sa-mi pun neuronul in miscare (sa nu se plictiseasca) si sa fac un exercitiu de imaginatie sa vad cum as aplica eu ce-am invatat la scoala la subiectul „suporterii si fotbalul”. Si no iata ce sfaturi le-as da eu liderilor galeriei Stelei, presupunand ca vreunul din ei ar ajunge vreodata pe blogul asta si ar citi ce am scris!!

  • Orice proiect incepe cu research-ul. Studiati concurenta (si nu aia de la noi). Vedeti ce stiu sa faca galeriile marilor formatii din afara. Faceti un pic de documentare si uitati-va sa vedeti cum se sustine echipa favorita. Va sugerez sa va uitati in special la galeria lui Liverpool 
  • Devine plictisitor sa strigati mereu „M*** Dinamo”,  „M*** Rapid” sau ” Forza Steaua”. Puneti-va mintile la contributie, sau platiti pe cineva, si mai variati scandarile
  • Apoi tipariti-le si impartiti-le tuturor celor care intra pe stadion. Asa o sa stie toata lumea ce sa strige, si coordonarea devine mult mai simpla cand jumate de stadion nu sta sa se intrebe ce naiba striga cealalta jumate. (sau si mai bine, nu striga unii „Hais” si altii „Cea”)
  • Coregrafie, coregrafie, coregrafie. Nu zic ca tre sa inscenati Lacul Lebedelor pe Ghencea, dar cu un steag nu se face primavara. Cat poate sa coste sa faceti stegulete….chiar si din hartie, si sa le impartiti la intrarea pe stadion?? Invatati si voi sa faceti un val, sa ridicati fularele, ceva. (Paranteza. Inca o chestie pe care n-o inteleg, toata lumea statea cu fularele cu Steaua la gat, de parca ar fi fost miezu iernii, nu 23 de grade Celsius. Pai bre, alea nu-s fulare sa tina de cald, alea is ca sa le falfaie toata lumea in aer sa creeze atmosfera!!)
  • Si ca tot am dat idei care presupun si ceva cheltuieli, va dau si idei cum sa strangeti banii. Sunteti suporteri si iubiti echipa…nu cred ca ar fi prea mult daca ar pune fiecare 5 sau 10 lei. Mai vindeti un stegulet cu 1 leu sau 2 si va mai scoateti din investitii….
  • Nu stiu cum functioneaza comunicarea intre voi,  da’ cred ca ar fi util sa aveti o  ….(era sa zic o baza de date, da’ asta cred ca e deja advanced level) o agenda, ceva, ca sa stiti unii de altii si de unde sa va luati.
  • Most important: veniti pe stadion ca sa sustineti echipa. Lu’  Becali si lu’ Argaseala puteti sa le umpleti frigiderele de carne si sa-i injurati pe zidurile blocurilor din cartierul Ghencea sau Aviatorilor (cu spray lavabil, va rog, caci este de datoria noastra sa pastram capitala frumoasa…..si asa aveti ocazia sa scrieti de cate ori vreti :D)
  • Daca tot insistati sa aprindeti torte, macar faceti-o si voi intr-o anumita ordine, cu un anumit scop, creati o figura geometrica, un model, o ceva, orice, nu numai ca sa va aflati in treaba.

Va multumesc pentru atentie,

o suportera stelista

Reclame