1 mai muncitoresc. Acum ca am din nou job, bineinteles ca am din nou liber de 1 mai, ce mandra sunt de mine, e foarte frumos sa ai o zi de 1 mai libera. In aceste conditii eu cu o parte din magic number 7 ne gandim sa facem si noi ceva de 1 mai. Cersenin avea deja planuri, ea a plecat la mare, mai ramaneam 6. Eu cu belladream luam joi hotararea sa mergem undeva de 1 mai si optiunile erau urmatoarele: iesim la cico cu toatele sau mergem la un gratar la taranoaia, undeva. Zis si facut contactez restul partilor si astept feedback. Din pacate inca o parte dintre noi isi facuse planuri, asa ca am ramas 5. Concluzia finala a acestei actiuni a fost sa iesim la cico, intrucat nu toata lumea se simtea prea bine ca sa mearga la gratar. A doua zi dimineata, in ziua de 1 mai muncitoresc cand eu m-am hotarat sa nu imi pun ceasul sa sune, pe la 11:30, vine la mine partea feminina a autoritatii tutelare ( ca sa-i spun asa) sa ma intrebe de planurile mele pentru aceasta vinere, eu pe jumatate adormita, pe jumatate ofticata ca m-a trezit, ii raspund in doi peri. Ea ma anunta ca impreuna cu autoritatea tutelara masculina vor merge la taranoaia pentru mici si bere si ca daca vreau sa particip la actiune, sunt binevenita:).

La auzul acestor cuvinte ma trazneste brusc ideea sa sun partile din magic number 7 ramase acasa, ca sa intreb daca nu cumva vor sa mergem la gratar. Zis si facut, pun mana pe telefon si incep sa sun si sa dau mesaje, raspunsurile nu intarzie sa apare si ne adunam 3 din magic number 7, care mai de care, cu micul, cu berea, cu samanta, cu sacul de carbuni sa mergem la taranoaia sa o punem de un gratar si de o tabla.

3 fete, 3 masini, cu parinti, boyfriends si catel ne indreptam catre taranoia care se gaseste la 30 de km de Bucuresti. Ajungem la taranoia si parcam masinile in fata curtii, toata lumea socata, 3 masini la mine la tara era ceva nemaivazut in sat, din moment ce in casa nu locuieste nimeni, pentru ca bunicii mei au murit si tata este singur la parinti, iar noi nu mergem asa de des. O fi auzit tot satul ca s-a strans multa lume in curte la mine, dar nu conteaza.

Inainte sa ne apucam de gratar, noi gagicile ne-am asezat pentru o tigara, un pahar cu suc si o samanta, timp in care partea feminina a autoritatii tutelare se agita sa puna de gratar. Dupa o tigara scurta ne-am mobilizat si noi: 2 barbati asamblau gratarul, unul scotea apa din put, iar restul de gagici se agitau sa pregateasca carnea. Am reusit sa facem gratarul si sa punem masa pentru a ne infrupta din buntatile fripte pe gratar. Dupa ce am luat masa ne-am asezat la o tabla, samanta, cola si bineinteles o tigara, tigara dupa masa.

Si in timp ce ne faceam linistiti siesta la soare, apar niste nori de ploaie, teoretic anuntati de meteorologi, dar in care noi nu credeam. Stropi de ploaie incep sa cada incet, dar sigur pe pamant, ceea ce l-a agitat foarte tare pe catelul nostru care nu suporta ploaia. Vazand ca nu e de gluma si ploaia nu se opreste ne-am mutat pe prispa casei unde era acoperit, dar ploaia a inceput si mai tare si vantul a adus picaturile pe tablele din lemn si ne-a gonit in casa.

Chiar daca afara ploua, nu ne-a impiedicat sa continuam jocul de table in casa pana cand usor, usor ne-am indreptat pe rand spre casa. Primii care au plecat a fost belladream cu prietenasu si catelul, pentru ca teoretic trebuiau sa ajunga la meci pe stadion. Apoi restul de gagici am ramas la vorba pana pe la 9 jumatate cand se oprise si ploaia si ne-am decis sa ne strangem si sa plecam si noi spre casele noastre. Zis si facut am plecat in tromba catre casa sub privirile curioase ale paysanilor de la mine din sat:).

Asadar, am avut un 1 mai muncitoresc reusit si chiar daca a inceput ploaia, am reusit sa manacam gratarul la fix:).

Reclame