Iesita pentru o perioada din talmes balmes-ul de zi cu zi, ma procopsesc dintr-o data cu o gramada de preocupari lipsite insa de suspansul cotidianului: dormit, mancat incet si la ore fixe, scaldat abundent in mare si respriat cu patos briza ce patroneaza ca o aura zona litoralului. Scapata in salbaticia linistii m-am inverzit de placerea balacitului si rostogolirii in nisipul fin de scoica.
Totul a inceput cand m-a apucat un domn de brat, m-a luat val vartej la mare, m-a dus in Vama dupa care dintr-o pornire infantila s-a pus pe nisipul aburind si s-a rostogolit ca un motan plin de apucaturi simpatico-lascive. A sarit apoi in mare iar printre involburarile cu gust de sare am vazut un zambt solar: zambetul de libertate, de nepsare, de indifrenta, de traire a momentului in toata splendoarea lui. Langa noi un domn vargat, cu zdrangu-n vant conduceaun wind surf. Era gol si liber.

Imi place Vama Veche pentru ca, mai mult ca in orice alt loc s-a inarmat prin excelenta cu atitudinea de permisivitat absoluta, garantia catre libertatea totala.
Imi place Vama Veche pentru ca au clatite deliciose, snitel cu fulgi de porumb toate asezonate din abundenta cu gustul dulce acrisor al libertatii.
Imi place Vama Veche pentru ca niciodata nu poti stii ce se va intampla. Nu te astepti ca langa cearceaful tau ordonat intins pe plaja sa se soarba (la propriu) cu toate placera o percehe de indragostiti, pasionati de Vama si de nudism.
Imi place Vama Veche pentru ca se asculta muzica rock, pentru ca noaptea se aude marea care fosneste sub atingerea unor inotatori nocturni.
Imi place Vama Veche pentru ca aceasta cultiva o stare de spirit, pentru ca nudistii impart laolalta cu textilistii o plaja intinsa si fina.

De geamul masinii mi se lipeste un flyer cu un sex shop. Langa mine un cuplu intra intr-o polemica culturala cu alt cuplu: calitatea vibratoarelor si preeminenta vibratorului in fata inelului cu vibratie. Vama permite…aici devenim noi insine, fara bariere, fara limitari, fara prejudecati. Aici suntem iarasi Noi.

Reclame