Din ciclul povetele batranilor iata ce porumbel a zburatacit din gura bunicii in timp ce ma servea cu ciorba.
Dupa indelungi constatari si observatii, mai ceva ca o agentie specializata de cercetare sociologica, bunica mi-a deschis ochii cu privire la un fenomen colosal: cocosul vecinei nu are boase in timp ce cocosul ei are. Batrana si detinatoare de cocos cu boase, bunica ma povatuieste: ” ia-ti maica barbat cu oua ca unu fara oua nu poate sa faca copii.”. Vorba din batrani: daca ai boase ai parte sau boasele care nu se vad Nu se uita sau cine nu are boase sa isi cumpere isi gasesc aplicabilitatea in spusele bunicii.
Inainte ma punea sa pup icoane si acum imi tine prelegeri despre importanta boaselor la masculi. Boasele ca element esential in fertilitate ma preocupa in timp ce cioflai la ciorba. Curiozitatea rodea ca soarecele la cascaval: unde are cocosul boase? Perseverenta in dorinta de cunostere ma deplasez in ograda cautand ceva cu creasta. Al naibii cotcodacitor plin de pene si de idei preconcepute ca trebuie sa se smuceasca si sa dea din toate aripile ca sa nu il pot prinde, nu numai ca nu mi-a aratat unde ii sunt localizate faimoasele boase da mi-a trantit si o frumusete de aripa peste nas. Semet si vijelios…ok…da….unde-i sunt boasele.
Dezamagita ma intorc la ciorba, poate gasesc printre pipote boasele cocosului.
Aviz amatoarelor devoratoare de masculi fertili: masculul cu boase bine conturate este mai valoros pe piata spermatozoizilor vigurosi. Inainte de a-l lasa sa isi lanseze proiectilul asigurati-va ca are sacii destul de largi.